Menu

Over ons

Welkom bij Corins

Het volmachtbedrijf Corins is in 2003 opgericht en is gevestigd in Amsterdam. De onderneming vertegenwoordigt schadeverzekeraars en is actief op de Nederlandse co-assurantiemarkt.

Wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde van de co-assurantiemarkt, daar veel risico's te complex en te omvangrijk zijn om door één verzekeraar te worden gedragen.

Onze merknaam, ‘CORINS’, is een combinatie van ‘Co-assurantie’ en ‘Core business’, en geeft precies weer waar wij voor staan: een focus op het verzekeren van industriële en commerciële risico's.

Naast het accepteren van beursrisico’s bieden wij via onze (inter)nationale kanalen tevens toegang tot capaciteit en/of oplossingen voor zeer specifieke soorten verzekeringen.

Samenwerking met a.s.r.
Vanaf oktober 2016 maakt Corins deel uit van ASR Nederland

Samenwerking met a.s.r.

Vanaf oktober 2016 maakt Corins deel uit van ASR Nederland. Corins opereert als zelfstandig onderdeel. Door de samenwerking met deze krachtige en solide beursgenoteerde verzekeraar is er een sterke combinatie ontstaan waarbij Corins kan profiteren van de lokale kennis en kunde binnen a.s.r. Corins biedt adviseurs van a.s.r. toegang tot alle deelmarkten: grote en/of complexe risico’s kunnen via een - bij de VNAB aangesloten - placing broker bij Corins worden ondergebracht.

Missie

Corins wil een duurzame relatie onderhouden met capaciteitsverstrekkers en makelaars in assurantiën. Dit zijn onze business partners. Het succes van onze onderneming wordt bepaald door onze inspanningen om een duurzame winstgevende situatie voor alle betrokken partijen te creëren. Wij stellen alles in het werk om op constructieve wijze samen te werken met onze business partners om de gezamenlijke belangen optimaal te kunnen behartigen.

Hoe werken wij?

Distributie via makelaars

Corins werkt primair samen met makelaars die aangesloten zijn bij de VNAB.

Adviseurs via a.s.r.

Adviseurs met een samenwerkingsovereenkomst bij a.s.r. kunnen via een placing broker grote en/of complexe risico’s onderbrengen bij Corins.Corins staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder KvK-nummer 34191663 en bij de AFM onder vergunningnummer 12002773.